Over de trainingen

De officiële tijden binnen onze B-groep uitgedrukt op een wegwedstrijd over 10 km liggen ongeveer tussen 42.30 – 52.30 minuten. We zijn fanatiek en willen ons verbeteren, we trainen hard. We zijn geïnteresseerd in onze eigen tijden, persoonlijke records, maar ook in die van onze mede atleten. We juichen om ieders PR of prestatie, of deze nu een verbetering is naar 44.59 op de 10 km of dat iemand voor het eerst een marathon heeft uitgelopen. We helpen elkaar bij wedstrijden, door als haas te fungeren of als supporter langs de kant te staan. We leven met elkaar mee als er blessures zijn. We houden van een grap, van gezelligheid en van een gezamenlijke kop thee na de training. We doen elke dinsdag na de training braaf onze buikspieroefeningen. We gaan gezamenlijk naar hardloopwedstrijden in binnen- en buitenland. We organiseren op zijn tijd spelletjesavonden, eetavondjes en drinkavondjes. Het leuk en gezellig met elkaar hebben is belangrijk. We kennen elkaar en leven met elkaar mee. We zijn vrienden geworden. Hardlopen is een passie voor ons geworden. We delen deze passie. Nieuwe lopers worden gemakkelijk in de groep opgenomen. We zijn mannen. We zijn vrouwen. We zijn atleten.

Onze trainingen bestaan uit intervaltrainingen, duurlopen, eventueel met tempoversnellingen, speelse trainingen, maar de bedoeling is ook dat we wat vaker onverhard gaan trainen. We trainen op de baan, in de omgeving, in de diverse parken. We trainen het hele jaar door, in zomer, winter, bij hoge temperaturen en bij vorst en sneeuw.

Over de trainingen

De groep kent twee trainers: Rolf Ketelaar en Toos Volmer. De assistent-trainers zijn: Albert Martens en Sibrand Komdeur. Rolf en Toos stemmen gezamenlijk de planning voor de trainingen af. Dat is zonder logische volgorde, maar uiteraard wel in overeenstemming! Deze parttime baan geeft hen ook zelf de gelegenheid om mee te trainen.

Elke trainingsweek kent een bepaald doel waarop wordt gefocust, zoals het trainen op het voorkomen van storende lichaamsrotatie, of het beter gebruik maken van onze eigen lichaamsspanning om deze energie te hergebruiken in onze volgende afzet! In de loopscholing en de bijbehorende oefeningen wordt getraind om onze looptechnieken te verbeteren. En dat willen we allemaal: onszelf verbeteren in groepsverband in een gezellige, sportieve sfeer!

De trainingsschema’s zijn afgestemd op de seizoenen, de naderende wedstrijden en de vorm van de atleten.